Technisch Werken

Verhoging olieproductie OPEC en Rusland in zicht in 2018

De kans is groot dat er binnenkort een overeenkomst wordt gesloten met betrekking tot een olieproductieverhoging. De leden van oliekartel OPEC en Rusland zouden gezamenlijk willen besluiten om de olieproductie op te voeren. In eerste instantie was Iran niet positief over deze overeenkomst maar deze houding is veranderd.

Op woensdag 20 jun 2018 heeft de Iraanse minister Bijan Namdar Zanganeh aangegeven dat hij optimistisch was over de uitkomst van de OPEC-bijeenkomst. Hij maakte zijn reactie bekend aan het persbureau Bloomberg. Aanstaande vrijdag zal er een top plaatsvinden waarover behoorlijk wordt gespeculeerd. Iran heeft in de aanloop naar de tot een aantal keren haar twijfels uitgesproken. Volgens het land zou er mogelijk geen overeenkomst over de productieverhoging worden bereikt. Na gesprekken met Iran is het land optimistischer geworden.

De OPEC landen zouden samen met Rusland aan een compromis werken. Dit compromis zou gaan over een verhoging van de olieproductie. De olieproductie zou gaan stijgen met 300.000 tot 600.000 vaten per dag. Deze verhoging is echter niet heel groot. Daarom waren Iran, Irak en Venezuela niet heel positief gestemd over de voorgenomen productieverhoging.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws