Technisch Werken

Vakbonden in grootmetaal willen cao-gesprekken hervatten begin 2016

Vakbonden in grootmetaal willen cao-gesprekken hervatten begin 2016

De vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben maandag 1 februari 2016 per brief aan werkgeversorganisatie FME laten weten dat ze de cao gesprekken willen hervatten. De werknemersorganisaties hebben aangegeven dat de werkgevers hun eindbod niet moeten zien als uitgangspunt voor de onderhandelingen. Er moet ruimte zijn voor nieuwe onderhandelingen. De vakbonden willen zeggenschap voor werknemers als het gaat om het indelen van hun werktijden. Bovendien willen ze een loonsverhoging. De werknemersorganisaties en werkgeversorganisaties hebben gezamenlijk nog geen datum gepland voor een gesprek.

Reactie van Technisch Werken
Het is goed dat de werkgevers en werknemers weer met elkaar in gesprek treden. Er zijn veel stakingen geweest. In totaal zijn er door de vakbonden meer dan 38.000 stakingen geteld door het hele jaar heen op diverse locaties. Van stakingen wordt niemand beter. Een bedrijf als VDL Nedcar heeft zelfs opdrachten verloren door de stakingen. Daardoor kwamen ook weer werknemers zonder werk te zitten. Door gezamenlijk naar oplossingen te kijken kan men in de grootmetaal constructief aan de slag met een nieuwe cao.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!