Technisch Werken

Uitzendorganisatie neemt Japans uitzendbureau over in 2016

Uitzendbureau Randstad staat wereldwijd op de tweede plaats als het gaat om de grootste uitzendbureaus. Het uitzendbureau wil haar positie in Japan verstevigen en heeft daarom haar Japanse branchegenoot Careo Group overgenomen. Dit nieuws werd vrijdag 10 juni 2016 bekend gemaakt in de ochtend door uitzendbureau Randstad. Er werden echter geen financiële details bekend gemaakt door de uitzendorganisatie.

Door de overname verdubbelt ‘s uitzendconcern Randstad haar aanwezigheid als uitzendbureau in de regio rond Tokio. Deze regio vormt voor uitzendbureaus de belangrijkste markt in Japan. Het Japanse uitzendbureau Careo Groep is opgericht in 1972. Het uitzendbureau heeft ongeveer 150 werknemers in dienst. Careo Groep is vooral gericht op het plaatsen van ingenieurs en andere hogere technici, daarnaast worden ook telemarketeers en administratieve medewerkers door het uitzendbureau bemiddeld.

De overname van het Japanse uitzendbureau is de tweede overname van Randstad in korte tijd. Aan het einde van de maand mei in 2016 werd het Italiaanse uitzendbedrijf Obiettivo Lavoro nog overgenomen. Voor die overname heeft Randstad 102,5 miljoen euro betaald.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!