Technisch Werken

Total gaat wereldwijd pompstations voorzien van zonnepanelen vanaf 2016

Het Franse oliebedrijf en gasbedrijf Total gaat de komende tijd wereldwijd pompstations voorzien van zonnepanelen. Over de gehele wereld zou het gaan om 5000 pompstations. Het totale vermogen dat met deze zonnepanelen zou kunnen worden opgewekt is gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van een stad met tweehonderdduizend inwoners.

De totale investering die met het plaatsen van de zonnepanelen gemoeid gaat is 300 miljoen dollar. Dit komt omgerekend neer op 278 miljoen euro. De totale capaciteit van de zonnepanelen is tweehonderd megawatt. De zonnepanelen worden door Total de komende vijf jaar aangebracht op de tankstations. Total is al langer bezig om de mogelijkheden voor de toepassing van zonnepanelen te inventariseren. Daarnaast is het bedrijf ook al geruime tijd meerderheidsaandeelhouder van SunPower. Dit is een Amerikaanse fabrikant van zonnepanelen. SunPower zal ook de zonnepanelen leveren voor de tankstations van Total.

Het bedrijf Total heeft wereldwijd ongeveer 16.000 pompstations. Hiervan  zijn in Nederland 360 geplaatst. Total loopt niet voorop met de beslissing om zonnepanelen op de tankstations te plaatsen. Het bedrijf Q8 heeft al een aantal jaren geleden eenzelfde beslissing genomen over de toepassing van zonnepanelen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!