Total vanaf 2017 tweede speler op het gebied van Liquefied Natural Gas (LNG)

Total is een Franse olie- en gasmaatschappij en is actief in de LNG-markt. De letters LNG staan voor Liquefied Natural Gas dit betekend vloeibaar gemaakt natuurlijk gas. In deze markt zijn verschillende concurrenten van Total actief. Shell is bijvoorbeeld de grootste speler op de markt van Liquefied Natural Gas. Het bedrijf Total blijkt echter de concurrentiestrijd aan te gaan door de LNG-activiteiten van het eveneens Franse energiebedrijf Engie over te nemen. Door de overname van de activiteiten van Engie op het gebied van Liquefied Natural Gas wordt Total de op een na grootste speler op de LNG markt in de wereld.

Liquefied Natural Gas
De aankoop kost Total minimaal 1,5 miljard dollar. Dit is omgerekend 1,3 miljard euro. Als de marktomstandigheden voor Liquefied Natural Gas de komende jaren gunstiger worden dan kan het bedrag oplopen met 550 miljoen dollar oftewel 474 miljoen euro.

Wat is LNG?
Liquefied Natural Gas is aardgas dat vloeibaar is gemaakt. door aardgas vloeibaar te maken is het makkelijker om het op te slaan en te transporteren door bijvoorbeeld gasleidingen. Total heeft met de aankoop de totale LNG-productietak van Engie in handen gekregen. Deze LNG tak bestaan uit deelnemingen in LNG-fabrieken maar ook LNG-schepen waarmee Liquefied Natural Gas wordt getransporteerd behoren daarbij. Ook de installaties in Europa die worden gebruikt om de LNG weer om te zetten in gas zijn aangekocht van Engie.