Technisch Werken

Tesla heeft prijs Model 3 verlaagd in China vanaf januari 2020

Autoproducent Tesla heeft sinds kort de grote productielocatie in China in gebruik genomen. Dat betekent dat Tesla nu ook volop in China kan produceren voor de Chinese automarkt. De Chinese overheid is hier blij mee want ook China wil dat er meer elektrisch wordt gereden. Om die reden heeft de overheid van China besloten om subsidies beschikbaar te stellen voor elektrische auto’s.

De auto’s die door Tesla worden geproduceerd kunnen ook in aanmerking komen voor deze subsidie. Dat betekent dat de prijzen van Tesla’s in China lager komen te liggen. Een Tesla Model 3 die in China wordt geproduceerd zal ongeveer299.050 yuan gaan kosten in 2020. Dat is omgerekend ongeveer 38.000 euro. De prijzen voor Tesla’s in China liggen daardoor aanzienlijk lager dan de bedragen die men moet betalen in andere landen voor een Tesla. De vraagprijs van een Tesla Model 3 liggen in Nederland bijvoorbeeld ongeveer 10.000 euro hoger dan China in 2020.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!