Technisch Werken

Ramp Fukushima kerncentrale oplossen met ijs?

Fukushima kerncentrale wordt voorzien van een groot netwerk van pijpleidingen. Hierdoor wil Japan koelvloeistof laten stromen. Deze koelvloeistof moet het water dat lekt uit de kerncentrale bevriezen. Hierdoor probeert Japan en soort ijsmuur te creëren. Daarnaast wil Japan ook nieuwe zuiveringsinstallaties voor het radioactieve water bouwen. Deze zuiveringsinstallaties moeten er voor zorgen dat het stralingsniveau van het besmette water wordt afgezwakt.

Voor deze oplossingen heeft de Japanse regering een bedrag van € 360 miljoen euro uitgetrokken. Ondanks deze oplossingen is de kerncentrale van Japan nog steeds een groot probleem. De centrale zorgt ook in de toekomst voor zorgen. De oplossingen die op dit moment door de regering van Japan zijn ingevoerd zorgen niet voor een definitieve oplossing. De toegepaste middelen zorgen slechts voor een beperking van de schade die door het radioactieve water wordt aangericht. Volgens veel Japanners is de kerncentralebeheerder Tepco niet voldoende in staat om de ramp effectief op te lossen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , , , ,
Geplaatst in Nieuws