Technisch Werken

Rabobank: vertrouwen in woningmarkt staat onder druk in 2019

De Rabobank heeft in het Kwartaalbericht Woningmarkt aangegeven wat de stand van zaken is op de woningmarkt in Nederland. Hieruit komt naar voren dat er sprake is van een krimpend aanbod op de woningmarkt. De woningen die te koop staan zijn de afgelopen tijd aanzienlijk in prijs gestegen. Door deze prijsstijging is de aanschaf van een koopwoning in 2019 niet voor iedereen weggelegd. Voor steeds meer mensen zou de aanschaf van een koopwoning zelfs onbereikbaar zijn volgens de Rabobank.

Volgens de bank stijgen de prijzen op de woningmarkt wel iets minder hard. In 2019 kwam de prijsstijging uit op gemiddeld negen procent. Dat is gedaald naar zes procent in 2019. Volgens de Rabobank zal de prijsstijging in 2020 afzwakken naar ongeveer vier procent. Het vertrouwen dat mensen hebben in de woningmarkt neemt af. In 2019 komt het vertrouwen in de woningmarkt nog verder onder druk te staan. Volgens de Rabobank zou slechts 15 procent van de mensen 2019 een gunstig jaar vinden om een woning te kopen. Ongeveer 47 procent geeft aan dat dit jaar helemaal geen gunstig jaar is om een woning te kopen. Daarnaast is er een groep van 39 procent die geen mening heeft.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws