Technisch Werken

Overheid stuurt aan op zero-emissie mobiliteit in 2019

Elektrisch rijden is de toekomst maar toch niet populair onder veel Nederlandse automobilisten. Daarom is de overheid bezig met het ontwikkelen van nieuwe plannen waarmee het elektrische rijden in Nederland verder wordt bevorderd. De overheid is bezig met een beleid waarmee het vervoer in Nederland in de toekomst geheel emissieloos moet worden. Dit wordt ook wel het zero-emissie mobiliteit genoemd.

Verschillende autofabrikanten hebben de energietransitie in de automotive op hun agenda staan en zijn bezig om hun wagenpark te verduurzamen. Dat betekent dat er steeds meer elektrische voertuigen worden ontwikkeld in Nederland en daar buiten. Toch moet er onder consumenten nog wel een omslag plaatsvinden in de beeldvorming met betrekking tot elektrisch rijden. Veel consumenten vinden de aanschafwaarde van elektrische auto’s te hoog en de actieradius van elektrische voertuigen juist te beperkt. Er moet nog een hele verandering plaatsvinden in de manier waarop men naar elektrisch rijden kijkt voordat er veel meer elektrische auto’s aan het verkeer deelnemen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!