Technisch Werken

Lage olieproductie wordt vanaf 1 juli 2019 met maximaal 9 maanden verlengd door de OPEC

Olieminister Al-Falih van Saudi-Arabië heeft eerder deze week een akkoord gesloten met Rusland over het verlengen van de lage olieproductie. Saudi-Arabië is een belangrijk lid van de OPEC maar kan niet als enige beslissen dat de overige OPEC-leden hun olieproductie ook moeten verlagen. Hij zou zelf graag willen dat de beperking van de olieproductie door de OPEC-landen negen maanden zou worden verlengd vanaf 1 juli 2019. In december 2018 hadden de leden van de OPEC gezamenlijk met Rusland besloten om de olieproductie te verlagen. Iedere dag werden door alle landen gezamenlijk 1,2 miljoen vaten olie minder geproduceerd. Deze verlaging van de olieproductie zou duren tot 1 juli 2019. Geen wonder dat de landen nu met elkaar in overleg zijn over een mogelijke verlenging van de productiebeperking.

Daarover zijn de meningen echter verdeeld. Saudi-Arabië is groot voorstander van een verlening van negen maanden. Volgens de olieminister van Saudi-Arabië is die periode voldoende. Na negen maanden zou de markt voldoende bijtrekken waardoor er meer vraag naar olie zal ontstaan. De toenemende vraag zorgt er voor dat de olieprijs dan hoog kan blijven. De Russische president Poetin heeft al aangegeven dat de deal de komende maanden in de huidige vorm zal worden doorgezet. In tegenstelling tot Saudi-Arabië is Rusland niet heel stellig over de periode waarover de verlenging moet worden gehandhaafd. De Russische president geeft aan dat hij twijfelt of de verlenging zes maanden of negen maanden zal moeten duren.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws