Technisch Werken

Koopkrachttoename vooral merkbaar bij gezinnen met werkende ouders in 2017

De koopkrachtgroei is in het afgelopen jaar vooral gestegen in Nederlandse regio’s waar veel gezinnen met werkende ouders wonen. Dit bericht werd dinsdag 13 november 2018 bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS is de koopkracht juist afgenomen in gemeenten waarin relatief veel gepensioneerden wonen met hoge inkomens. Deze groep merkt juist een koopkrachtdaling.

De sterkste regionale koopkrachtgroei werd gemeten in Utrechtse gemeente Renswoude in 2017. Daar nam de koopkracht toe met 1,4 procent. In deze regio was het aandeel van gezinnen met kinderen in de koopkrachttoename 39 procent. Bij 53 procent van de huishoudens is het inkomen van een werknemer de belangrijkste inkomstenbron. Landelijk dragen gezinnen met werkende ouders gemiddeld 26 procent bij aan de koopkrachttoename en is in 52 procent van de huishoudens het inkomen van een werknemer de belangrijkste inkomstenbron.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws