Technisch Werken

Ford heeft elektrische auto Ford Mustang Mach-E onthuld op 18 november 2019

Autoproducent Ford heeft zijn op maandag 18 november 2019 haar eerste elektrische auto onthuld. Dit is de Ford Mustang Mach-E en is gebaseerd op de legendarische Mustang. Dit automodel is uitgangspunt genomen voor het ontwerp van een automodel dat onder andere zou moeten concurreren met de Tesla Model Y.

Eerder hard Ford al de Ford Focus Electric ontwikkeld maar de Ford Mustang Mach-E is in tegenstelling tot de Focus Electric vanaf het begin als een elektrische auto ontwikkeld. Zoals de naam al doet vermoeden is de populaire Mustang als uitgangspunt gebruikt. Vooral aan de achterkant ziet men dat dit model als uitgangspunt heeft gefunctioneerd. Dat komt onder andere door de karakteristieke achterlichten tot uiting.

De Mustang Mach-E is in totaal 4,70 in langen heeft een wielbasis van 3 meter. Het is ook aan de binnenkant een ruime auto. Op de achterbank kan men goed zitten en is er ook voldoende ruimte voor zowel de knieën als hoofd. Als men naar het dashboard kijkt dan valt vooral het staande aanraakscherm van 15,5 inch op. In de boardcomputer is een systeem opgenomen dat de gewoontes en voorkeuren van de gebruiker kan herkennen. Daarvoor is zogenaamde zelflerende technologie geïmplementeerd. Over de hele breedte van het dashboard zit een soundbar van B&O.

De Mustang Mach-E heeft een accupakket van 75 kWh in zijn eenvoudigste vorm. Het voertuig heeft een elektromotor van 258 pk en heeft daarnaast een voorwielaandrijving. Volgens Ford komt deze versie ongeveer 500 kilometer ver op een acculading. Er is ook een Extended Range-uitvoering, die ongeveer 600 kilometer ver komt dankzij een accupakket van 99 kWh.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!