Ford Mustang GT500 wordt onthult in 2018

Ford zal in 2018 de Ford Mustang GT500 onthullen. Dit is het topmodel van de Ford Mustang-reeks. Volgens de laatste informatie die over de ze auto is verspreid zou in deze auto een liter V8 motor met compressor zijn geplaatst. Dit komt naar voren uit serviceprocedures die naar verschillende Ford werkplaatsen zijn gestuurd. Men verwacht dat de V8 een vermogen van 750 pk zal kunnen opleveren.

De Mustang GT500 zal een topsnelheid kunnen bereiken van ten minste 322 kilometer per uur. Deze inschatting is gemaakt op basis van de kalibratietabel van de snelheidsmeter. De hoge snelheid die de auto kan bereiken zorgt er ook voor dat er bepaalde eisen worden gesteld aan de materialen waaruit de auto is opgebouwd. Zo bevat deze auto koolstof-keramische remschrijven. Daarnaast wordt de Mustang GT500 voorzien van instelbare dempers. Er zullen verschillende standen worden aangebracht die gehanteerd kunnen worden voor de aandrijflijn. Onder deze standen zit ook een zogenaamde lanceer-modus.

De Mustang GT500 zal verder ook een drag strip-stand krijgen. Deze stand wordt bijvoorbeeld gebruikt voor sprints met auto’s over een afstand van een kwart mijl. Deze afstand is omgerekend ongeveer 400 meter. In de 3 auto is een tientrapsautomaat aangebracht dit gekoppeld is aan de V8-motor met compressor. De transmissie van de auto is ontwikkeld in samenwerking met General Motors. Er zijn nog geen nieuwe beelden van de Ford Mustang GT500.