Technisch Werken

Duits energieconcern RWE behaalde winst in 2017

Het afgelopen jaar heeft het Duitse energieconcern RWE wist weten te behalen. In 2017 kwam het energiebedrijf uit de rode cijfers. Het bedrijf had het eerder moeilijk nadat er enorme afschrijvingen werden gedaan. Deze afschrijvingen gebeurden een jaar eerder, in 2016, waardoor er een miljardenverlies werd geleden. Het verlies van RWE kwam in 2016 uit op 5,7 miljard euro. In 2017 behaalde RWE echter een nettowinst van 1,9 miljard euro.

Op operationele basis verbeterde het bedrijfsresultaat ook en kwam uit op 5,8 miljard euro tegen een bedrag van 5,4 miljard euro in 2016. De prijzen voor elektriciteit gaan echter omhoog in Europa waardoor RWE weer meer geld verdient. Ook zorgen de kostenbesparingen voor een positief effect. In 2018 verwacht het energiebedrijf een bedrijfsresultaat te behalen tussen 4,9 miljard tot 5,2 miljard euro.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws