Energiebedrijf Eneco behaalde meer omzet in 2017

Het afgelopen jaar heeft Eneco meer omzet weten te behalen. Dat kwam onder andere vanwege het in gebruik nemen van een aantal zonneparken en windparken. Ook de overnames van onder andere energiebedrijven in België en Duitsland heeft de omzet van Eneco verhoogd. In totaal stegen de opbrengsten met 22 procent deze kwamen daardoor uit op 3,4 miljard euro. In 2017 heeft Eneco een groot belang genomen in het Duitse duurzame energie- en IT-bedrijf LichtBlick. Daarnaast zijn ook de Belgische activiteiten van Eni overgenomen.

Afsplitsing netwerkactiviteiten
Door de afsplitsing van de netwerkactiviteiten heeft het bedrijf wel een lagere winst behaald. Zo daalde de nettowinst 192 miljoen naar 127 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van Eneco steeg echter wel met bijna de helft. Daardoor kwam het bedrijfsresultaat van het energiebedrijf uit op 158 miljoen euro.

Energietransitie Eneco
Net als andere energiebedrijven is ook Eneco zich bewust van de energietransitie. Daarom legt het energiebedrijf steeds meer de focus op duurzame energie en hernieuwbare energie. Op die manier kan de energievoorziening meer klimaatneutraal of CO2 neutraal worden. Naast deze focus is Eneco ook actief met digitalisering bezig. Klanten van Eneco kunnen bijvoorbeeld profiteren van de opbrengsten van zonnepanelen die op andere locaties dan hun eigen woning zijn geplaatst. Op die manier kunnen ook klanten die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen op hun eigen daken toch profiteren van de verduurzaming in de energiewereld.

Elektrische auto’s en laadpalen
Eneco zorgt er ook voor dat er elektriciteit kan worden afgenomen aan laadpalen voor elektrische auto’s. Doordat er meer gebruik wordt gemaakt van elektrische auto’s weet het energiebedrijf hier ook van te profiteren. De energietransitie in de voertuigentechniek zorgt daardoor direct ook voor meer afname van elektrische energie.