Technisch Werken

Dekkingsgraad pensioenfondsen gestegen in november 2019

De gemiddelde dekkingsgraad van pensioenfondsen is in Nederland iets gestegen afgelopen maand. Dat kwam maandag naar voren uit de Pensioenthermometer van onderzoeksbureau Aon. De maand november bleek voor de pensioenfondsen redelijk goed. Die maand steeg de gemiddelde dekkingsgraad met 1 procentpunt.

Daarom kwam de dekkingsgraad uit op 102 procent gemiddeld. De beleidsdekkingsgraad van pensioenfondsen is echter wel iets gezakt. Deze kwam uit op 103 procent. De beleidsdekkingsgraad is gebaseerd op de dekkingsgraad die pensioenfondsen in de afgelopen twaalf maanden gemiddeld hadden. In oktober stond de beleidsdekkingsgraad op 104 procent. Ondanks de kleine daling ligt de beleidsdekkingsgraad altijd nog ruim boven het tijdelijk aangepaste wettelijk vereiste minimum van 90 procent.

Volgens het onderzoeksbureau Aon is de stijging van de dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen in november het gevolg van een kleine stijging van de rente. Daarnaast is er sprake van gunstige ontwikkelingen op de aandelenbeurzen wereldwijd. De aandelenkoersen gaan iets omhoog waardoor de pensioenfondsen meer rendement behalen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!