Technisch Werken

CBS: aantal hoge salarissen is toegenomen vanaf 2017

Volgens tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal hoge salarissen in Nederland toegenomen. In 2017 hadden volgens het statistiekbureau meer dan een half miljoen huishoudens een besteedbaar inkomen van ruim 50.000 euro na belastingen. Volgens het CBS hadden in 2013 in Nederland nog ongeveer 400.000 huishoudens een gezamenlijk inkomen van ruim 50.000 euro.

Bij het berekenen van het bedrag wordt uitgegaan van het zogenaamde gestandaardiseerd inkomen. Daarbij wordt door het CBS in de verschillende situaties van huishoudens teruggerekend naar een eenpersoonshuishouden. Deze berekening wordt zo uitgevoerd omdat de belastingdruk per huishouden in Nederland verschillend is aldus het CBS. Daarnaast zorgt deze rekenmethode er voor dat de berekening van de inkomens van huishoudens met verschillende samenstellingen eenvoudiger wordt.

Volgens het CBS had 6,7 procent van alle Nederlandse huishoudens in 2017 een gestandaardiseerd inkomen van boven de 50.000 euro. In 2017 lag het aantal huishoudens dat meer dan een ton te besteden had op 55.000. Dat zijn in totaal 12.000 meer huishoudens dan in 2013 en 4000 huishoudens meer dan in 2016 meer dan een ton te besteden hebben.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws