Technisch Werken

Beleggers vrezen stijging olieprijs

Beleggers zijn ban gat de onstabiele situatie in Syrië voor een stijging van de olieprijzen zal zorgen. Met name de bevoorrading vanuit het Midden Oosten naar de rest van de wereld zou kunnen worden bemoeilijkt door de onrust in die regio. Op woensdag 28 augustus 2013 is de prijs van olie gestegen. Een vat Amerikaanse olie kost op dit moment 11,24 dollar. De stijging van de prijs is 2 procent. De prijs van Brentolie is met anderhalf procent gestegen tot 116,09 voor een vat. Daarmee is het hoogste punt van de olieprijs bereikt sinds februari 2013.

Ook de problemen in andere staten in het Midden Oosten hebben invloed op de olieprijzen. Zo is in Irak nog steeds geen sprake van een stabiele situatie en ook in Libië heerst er nog onrust. Een mogelijk militair ingrijpen van Amerika in de problemen in Syrië zorgt er daarnaast voor dat bevoorrading een probleem gaat worden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , , , , ,
Geplaatst in Nieuws