Beurzen in Midden-Oosten op zondag 7 mei 2017 in de min door lage olieprijs

Hoewel sommige organisaties belang hebben bij een hoge olieprijs en daardoor af en toe positieve berichten over de oliemarkt publiceren gaat het nog niet goed met de oliemarkt en olieprijs. De olieprijs is opnieuw fors gedaald en dat zorgde er voor dat de aandelenbeurzen in het Midden-Oosten op zondag zeven mei 2017 omlaag schoten.

Voor het eerst sinds de maand november 2016 is de prijs voor een vat Brent gedaald tot onder de 50 dollar per vat. De prijs Brent olie is maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten. In totaal verloor de beurs in Saudi-Arabië 1 procent. Saudi-Arabië is de belangrijkste olieproducent in het Midden-Oosten.

Ook in Dubai werd een daling van de beurs genoteerd van 1 procent. Koeweit kreeg te maken met een daling van 2,8 procent. Verder lieten ook de markten in andere landen in de Golfregio een daling zien. Hoewel veel leden van de OPEC voor een handhaving een productieverlaging zijn komt er wereldwijd niet veel minde olie op de markt. Dit komt onder andere omdat Amerika meer olie produceert. Amerika haalt veel olie uit de schalielagen en heeft een flinke voorraad schalie-olie. De leden van de OPEC proberen samen met Rusland de olieproductie wereldwijd te verlagen maar dat lukt ze momenteel onvoldoende.