Technisch Werken

BBL is voor technische uitzendbureaus belangrijk in september 2019

Het tekort aan technisch personeel is in 2019 nog lang niet opgelost. Ook voor de komende jaren wordt een tekort aan technisch personeel verwacht. De vacatures die namelijk in 2018 open stonden zijn in 2019 nog lang niet allemaal opgevuld. Het zal nog wel even duren voordat er vanuit BOL opleidingen voldoende nieuwe technische instromers op de arbeidsmarkt komen. Om die reden worden BBL opleidingen geboden. Niet alleen reguliere technische bedrijven investeren meer in BBL opleidingen ook technische uitzendbureaus zijn op dit gebied actief.

Technicum uitzendbureau is een voorbeeld van een uitzendorganisatie die veel BBL opleidingen biedt op de arbeidsmarkt. Het uitzendbureau heeft daarvoor verschillende samenwerkingen aangegaan met erkende leerbedrijven in verschillende technische sectoren. Zo werkt Technicum uitzendbureau met bedrijven in de installatietechniek en elektrotechniek samen. Ook heeft Technicum BBL-ers in de werktuigbouwkunde en de bouw. Om die manier wordt het tekort aan technisch personeel in deze sectoren opgelost. Zou je ook aan de slag willen met een BBL traject? Klik dan op de knop “BBL Technicum” in de menubalk. Dan kun je meer informatie aanvragen of jezelf aanmelden voor een technische BBL opleiding.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!