Technische BBL opleidingen belangrijk voor arbeidsmarkt in april 2019

Het tekort aan personeel in de techniek is duidelijk merkbaar in de grote hoeveelheid vacatures die open staan op vacaturewebsites en andere internetpagina’s. Veel technische bedrijven merken dat er nauwelijks nieuwe capabele kandidaten gevonden kunnen worden voor de vacatures die ze hebben open gezet. daarom worden uitzendbureaus, headhunters en andere intermediairs op de arbeidsmarkt ingeschakeld bij de zoektocht naar geschikt personeel. Inmiddels werken steeds meer bedrijven en uitzendbureaus ook samen met opleidingsinstituten want BBL opleidingen lijken een nieuwe oplossing te vormen in de zoektocht naar gekwalificeerd personeel.

Wat is BBL
BBL opleidingen zijn mbo opleidingen die onder andere worden aangeboden door Regionale opleidingscentra (ROC). BBL is in feite werken en leren, dat betekent dat er ook een leerbedrijf nodig is om de praktijkvaardigheden aan te leren en toe te passen. Een erkend leerbedrijf is bevoegd om een BBL-er te begeleiden op de werkplek. Steeds meer bedrijven in de techniek willen een erkend leerbedrijf worden omdat je door het aanbieden van BBL-plekken weer een nieuwe instroom kunt krijgen van aankomende vakkrachten. Ook uitzendbureaus bemiddelen in BBL plekken op de technische arbeidsmarkt.

Soorten BBL opleidingen
Er zijn verschillende soorten BBL-opleidingen ontstaan de afgelopen jaren en maanden. Daardoor kan bijna elke reguliere mbo-opleiding ook wel in een BBL-variant worden gevolgd. Denk hierbij aan BBL installatietechniek, BBL elektrotechniek, BBL mechatronica, BBL werktuigbouwkunde en nog een heleboel andere BBL opleidingen in de bouw en metaaltechniek. Het wordt echter steeds lastiger om de juiste keuze te maken tussen de verschillende BBL-opleidingen en erkende leerbedrijven. Gelukkig zijn er gespecialiseerde uitzendbureaus die bij deze keuze kunnen helpen. Een voorbeeld hiervan is Technicum uitzendbureau.

BBL via Technicum

Als je interesse hebt in BBL kun je contact opnemen met Technicum via de knop “BBL Technicum” in de menubalk. Ook kun je een bericht achterlaten via het contactformulier van technischwerken.nl. Een keuze voor een BBL opleiding is erg belangrijk voor je toekomst. Met de juiste BBL opleiding kun je namelijk zeker een baan krijgen en je leven lang een uitdagend beroep uitoefenen.