Technisch Werken

Autobranche boos over nieuwe afspraken begrotingsakkoord

Het kabinet heeft haar begrotingsplannen na overleg met de oppositie bijgesteld. Hoewel de nieuwe plannen in Nederland over het algemeen goed worden ontvangen is niet iedereen blij. De autobranche geeft aan dat de nieuwe begrotingsplannen van het kabinet in strijd zijn met afspraken die eerder zijn gemaakt over de autobelastingen. De RAI Vereniging, de Bovag en de VNA vinden dat de overheid zich onbetrouwbaar opstelt in deze situatie.

De lastenverlichtingen die zijn vastgelegd in het begrotingsakkoord dat de regeringspartijen VVD en PVDA met de oppositiepartijen D66, SGP en ChristenUnie hebben gesloten zorgt er voor dat het geld ergens anders vandaag gehaald moet worden. Hoger autobelastingen is het gevolg. De aanschafbelasting van auto’s, de BPM, gaat omhoog. Vanaf 2015 moet dat de regering 200 miljoen extra geld opleveren. Ook wordt de wegenbelasting ingevoerd voor zeer zuinige auto’s. Deze auto’s waren tot voor kort wegenbelastingvrij. Met de invoering van deze maatregel hoopt het kabinet 250 miljoen euro binnen te halen. De accijnsverhogingen op diesel en lpg gaan daarnaast ook door.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , , , ,
Geplaatst in Nieuws