Zuid-Korea verscherpt veiligheidsregels voor productie baterijen in 2017

De overheid van Zuid-Korea gaat in 2017 de veiligheidsregels voor de productie van batterijen bij technologiefabrikanten verscherpen. Dit doet het land als reactie op de brandgevaarlijke batterijen die eerder in de Samsung Galaxy Note 7 werden geplaats. Fabrikanten van elektronicaproducten moeten volgens het Zuid-Koreaanse Ministerie van Handel, Industrie en Energie doormiddel van inspecties meer worden gecontroleerd en beter in de gaten worden gehouden. Dit bericht komt naar voren uit een verklaring die in handen is van persbureau Reuters. Volgens de overheid van Zuid-Korea moeten lithium-ion-accu’s bovendien vaker worden getest.

Veiligheid garanderen
De Samsung Galaxy Note 7 kwam eerder in het nieuws vanwege brandgevaar door de ingebouwde accu’s. Naast het originele telefoontoestel had ook het vervangende telefoontoestel brandgevaarlijke batterijen. Volgens vice-minister Jeong Marn-ki is het garanderen van veiligheid net zo essentieel als het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten. Daarom roept hij bedrijven in Zuid-Korea op om werk te maken van veilige producten. Samsung heeft Zuid-Korea als thuisland en maakt daar veel producten. Daarom zal dit technologiebedrijf haar producten ook veiliger moeten maken.

Zelfregulering van techfabrikanten
De zelfregulering van techfabrikanten schiet volgens de Amerikaanse consumentenbond tekort. Daarom gaat dat land ook de kwaliteitsnormen van batterijen bestuderen dit doet de bond samen met de telecomindustrie. De doelstelling is dat alle telecomproducten op de markt zo veilig mogelijk moeten zijn voor consumenten.