Windmolenproducent Vestas heeft goed gedraaid in 2017

De Deense windmolenmaker Vestas kan tevreden terugkijken op 2017. Vooral in de laatste maanden van het jaar heeft het bedrijf het goed gedaan. Dit zorgde er voor dat de windmolenproducent aan het einde van 2017 meer geld in kas had dan het Vestas eerder had ingeschat.

Het Deense Vestas kreeg aan het einde van 2017 verschillende grote orders binnen voor de productie van windmolens. Daardoor was haar orderportefeuille behoorlijk gevuld. Vestas heeft ongeveer 1,15 miljard en 1,25 miljard euro in kas. Dit geld behoort tot de vrije kasstroom van de windmolenproducent. Dit houdt in dat dit bedrag kan worden ingezet voor investeringen. Eerder prognoses gingen uit van maximaal 900 miljoen euro in kas. Dit bedrag werd ook door verschillende kenners in de markt als realistisch beschouwd.

Naast de toename in het aantal orders zorgt ook het belastingplan van de Amerikaanse president Trump voor een positief effect. Het belastingplan van de Amerikaanse president zorgt er voor dat er veel onzekerheden voor het Deense bedrijf wegvallen. Voor Vestas is Amerika een van de grootste markten. Hoewel Trump niet veel op heeft met internationale verdragen op het gebied van milieu blijkt er in Amerika veel vraag te zijn naar windmolens en windmolenparken.