Volkswagen had goed eerste kwartaal in 2017

Volkswagen draait de afgelopen maanden heel goed. Het bedrijf heeft volgens haar eigen berichten een eer goed eerste kwartaal gehad in 2017. In dit kwartaal heeft de autoproducent naar eigen zeggen op financieel gebied ”significant” beter gepresteerd dan men eerder had verwacht. Volgens voorlopige cijfers van Volkswagen kwam de winst over dit kwartaal uit op 4,4 miljard euro. Dit bericht heeft de autoproducent op dinsdag 18 april 2017 bekend gemaakt aan de media. Deze operationele winst ligt maar liefst 1 miljard euro hoger dan men in 2016 had geraamd.

De nieuwste modellen van het merk Volkswagen blijken bij een groot publiek in de smaak te vallen. Dit is te merken aan de stijgende vraag naar deze automodellen. Daarnaast zorgen ook de kostenbesparingen van het bedrijf er voor dat de operationele winst hoger uitviel. Naast de verkoop van Volkswagen ging het ook goed met de verkoop van andere merken van het autoconcern. Zo werden ook verschillende modellen van de automerken Porsche, Seat, Man en Scania goed verkocht.

Volkswagen werd geraakt door het omvangrijke dieselschandaal. Dit schandaal had ze volledig aan zichzelf te wijten. Inmiddels lijken de consumenten het dieselschandaal te hebben vergeten. In ieder geval blijkt niet uit de verkoopcijfers dat Volkswagen blijvende schade heeft opgelopen door de sjoemelsoftware affaire zoals het dieselschandaal ook wel wordt benoemd. Topman Matthias Müller had in de maand maart zelf ook al benoemd dat het bedrijf haar zaken weer op orde heeft. Volkswagen heeft over 2017 een operationele winstmarge beraamd van 6 tot 7 procent.