Werk zoeken in de techniek in oktober 2020

Het is in 2020 misschien lastig om een geschikte baan te vinden in verschillende sectoren. Vooral de horeca en de evenementenbranche hebben het erg moeilijk. In de techniek is echter nog wel werk te vinden. Vooral ervaren krachten worden veel gevraagd bij technische bedrijven. Hierbij kun je denken aan beroepen zoals onderhoudsmonteurs, lassers, constructiebankwerkers maar ook aan elektromonteurs en installatiemonteurs. Aan ervaren vakkrachten in deze beroepsgroepen is nog steeds een groot te kort. De afgelopen jaren zijn te weinig mensen afgestudeerd geraakt in een technisch beroep. Daarnaast heeft de techniek het nog steeds erg druk. Dat zorgt er voor dat een combinatie van deze factoren een krapte op de arbeidsmarkt veroorzaakt.

Aan vacatures is geen gebrek. Dat blijkt ook uit de grote hoeveelheid vacatures die online staan in de techniek. Niet alleen technische bedrijven hebben vacatures open gezet ook uitzendbureaus die bemiddelen in de techniek hebben veel vacatures open gezet voor diverse technische functies. Daardoor zijn er echter wel wat dubbele vacatures online verschenen. Dit zijn vacatures die zowel door technische bedrijven als door uitzendbureaus zijn gedeeld terwijl het in feite gaat om dezelfde vacature. Hoewel er dubbelingen zijn hoeft dat overigens niet te betekenen dat er veel minder vacatures daadwerkelijk open staan. Het feit dat veel vacatures geruime tijd open staan en niet worden ingevuld maakt duidelijk dat het invullen van vacatures lastig is. Ook uitzendbureaus merken dat het moeilijk is om geschikte kandidaten te vinden voor vacatures die open staan.

Mensen die werk zoeken in de techniek hebben dus een keuze. Dat is goed nieuws want als je wat te kiezen hebt kun je bewuste stappen nemen in je loopbaan. Dat is gunstig voor je toekomstperspectief.