Vuurwapenproducent Remington vraagt uitstel van betaling aan in 2018

Remington is een bekende Amerikaanse vuurwapenmaker die al ruim tweehonderd jaar actief is in de wapenhandel. Tot op de dag van vandaag behoort Remington tot de bekendste vuurwapenfabrikanten van de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft ongeveer 3.500 werknemers in dienst en is vanaf 2007 eigendom van investeringsmaatschappij Cerberus.

Remington
Het bedrijf Reminton produceert geweren, handvuurwapens en bijbehorende munitie. De afgelopen periode is de vraag naar vuurwapens echter aan het dalen in Amerika. Dat zorgt er voor dat het bedrijf gebukt gaat onder een zware schuldenlast waar geen voldoende omzet tegenover staat. Daarom heeft Remington uitstel van betaling aangevraagd.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Remington faillissementsbescherming wilde aanvragen. Het bedrijf heeft echter een overeenkomst gesloten met een aantal van haar schuldeisers. In deze overeenkomst is vastgelegd dat de schuldeisers een deel van de organisatie zullen overnemen van Cerberus. In ruil daarvoor zouden de schuldeisers hun schulden gaan verlagen en het bedrijf een financiële injectie geven.

Vuurwagens onder vuur
Vuurwapenfabrikanten hebben het de laatste tijd moeilijk omdat er steeds minder interesse is in Amerika voor vuurwapens. De maatschappelijke druk zorgt er voor dat veel mensen het onverantwoord vinden om vuurwapens aan te schaffen. Door de schietincidenten op scholen en in andere openbare gebouwen beschouwd men vuurwapens steeds meer als een risico voor de maatschappij en veiligheid.

Vooral de dodelijke schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Florida in februari 2018 zorgt er voor dat veel inwoners van Amerika strengere regels willen invoeren bij de verkoop van wapens. Veel grote winkelbedrijven kiezen er voor om de verkoop van wapens te stoppen. Voorstanders van vuurwapens geven juist aan dat met vuurwapens ook gevaarlijke mensen gestopt kunnen worden. Dit neemt echter niet weg dat vooral jonge Amerikanen zich steeds massaler uitspreken tegen de aanschaf en het gebruik van wapens.