Vakmanschap leer je in de praktijk van ervaren technisch personeel

Vakmanschap in de techniek is populair. Wie wil niet goed zijn in een bepaald vak? Toch ontstaat vakmanschap niet zomaar en is het ook niet aangeboren. Inderdaad mensen kunnen talenten en vaardigheden hebben die vanaf de geboorte zijn meegegeven maar het ontwikkelen van deze vaardigheden tot vakmanschap gebeurd toch in de praktijk door toepassen en oefenen. Daarbij zijn goede leermeesters belangrijk. Van ervaren technisch personeel kun je een hoop leren in de praktijk.

Bij veel technische bedrijven werken aankomende vakkrachten daarom samen met ervaren technisch personeel. Voor de nieuwkomers in de techniek is dit heel leerzaam. Ook wanneer je gaat werken en leren in bijvoorbeeld een BBL constructie kun je niet alles op de opleiding meekrijgen. Veel vaardigheden in de techniek worden toch in de praktijk aangeleerd en toegepast. Daarom is vakmanschap iets dat je in de praktijk kunt ontwikkelen.

Wil jij ook graag een vakman of vakvrouw worden in de techniek? Neem dan contact op met Technicum via de knop BBL Technicum in de menubalk. Je kunt ook klikken op de knop vacatures Technicum. Technicum heeft werk bij jou in de buurt waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen met behulp van een opleiding, training en praktijk in samenwerking met ervaren technisch personeel. Technicum werkt samen met erkende leerbedrijven en dat is een groot voordeel voor elke persoon die vakmanschap wil ontwikkelen.