Uitzendbureau: werkgevers hebben grote moeite met invullen vacatures in 2019

Het wordt voor Nederlandse werkgevers steeds moeilijker om vacatures in te vullen. Volgens uitzendbureau Manpower hebben werkgevers de veel vacatures open staan maar zijn er nauwelijks geschikte kandidaten om deze vacatures op te vullen. De uitzendorganisatie heeft in totaal 59.000 werkgevers benaderd tijdens een onderzoek naar de arbeidsmarkt. In totaal werden 750 werkgevers in Nederland benaderd.

In totaal is het aantal Nederlandse werkgevers dat moeite heeft om geschikte mensen voor vacatures te vinden gestegen van 68 procent naar 72 procent. Vooral in de financiële sector krijgen bedrijven het moeilijker om hun openstaande vacatures in te vullen. In de bouw en techniek is dit al geruime tijd het geval. In de financiële sector steeg het aantal bedrijven dat moeilijk personeel kan vinden voor hun vacatures van 61 procent naar 70 procent volgens de onderzoekers van het uitzendbureau.

De Nederlandse arbeidsmarkt blijft zeer krap volgens het uitzendbureau. Dat betekent dat er meer vraag naar personeel is dan aanbod. Bovendien is het voor bedrijven ook belangrijk dat ze hun personeel zo goed mogelijk weten vast te houden. Het aantrekken en behouden van personeel is voor bedrijven over de gehele wereld een “cruciale succesfactor geworden voor organisaties over de hele wereld”. Dit geeft Jeroen Zwinkels, algemeen directeur Manpower Nederland, aan naar aanleiding van het onderzoek.