Uitzendbureau Randstad heeft in eerste zes maanden van 2021 wereldwijd 3.360 nieuwe personeelsleden aangenomen

Uitzendbureau Randstad heeft in de eerste helft van dit jaar wereldwijd 3.360 nieuwe personeelsleden aangenomen. Dat is een groei van zes procent ten opzichte van de eerste helft van 2020. Doordat de lockdowns wereldwijd worden versoepeld of teruggedraaid kunnen veel sectoren weer hun bedrijfsvoering hervatten of intensiever maken. Dat zorgt er voor dat er meer vraag is naar flexibel personeel. Deze ontwikkeling is niet alleen in Nederland merkbaar maar ook in andere landen in de wereld. Randstad heeft daarom ook meer personeel intern aangenomen. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een toename van zes procent.

Uitzendmarkt trekt aan

Niet alleen Randstad merkt dat de uitzendmarkt aantrekt ook andere uitzendbureaus merken deze ontwikkeling. Het aantal vacatures op de arbeidsmarkt is gegroeid. Er worden meer uitzendkrachten aan een baan geholpen. Daarnaast worden ook steeds meer uitzendkrachten overgenomen door bedrijven. Zo worden er meer tijdelijke en vaste contracten verstrekt. De krapte aan personeel neemt toe op de arbeidsmarkt. Met name in de bouw, techniek en werktuigbouwkunde zien uitzendbureaus het aantal vacatures toenemen. De grote vraag is dan: waar haal je voldoende personeel vandaan voor al deze nieuwe vacatures?

Interne vacatures uitzendbureaus

Voor veel uitzendbureaus betekent dit dat er extra personeel intern moet worden aangenomen. Hierbij kun je denken aan intercedenten, vestigingsmanagers en regiomanagers maar ook aan recruiters en andere personeelsleden die zich inzetten voor het werven van personeel en het publiceren van vacatures op de arbeidsmarkt. Voor uitzendbureaus intern ontstaan steeds meer vacatures. Technicum uitzendbureau is bijvoorbeeld ook op zoek naar intercedenten en recruiters op verschillende vestigingen in Nederland. Zou je graag als intercedent willen werken bij deze uitzendorganisatie dan kun je klikken op de knop vacatures en een open sollicitatie insturen.