Uitzendbureau Olympia Nederland wordt overgenomen in 2016

Uitzendonderneming Olympia Nederland wordt overgenomen. De huidige eigenaar, de Haagse bank NIBC verkoopt het uitzendbureau aan franchiseondernemer Dimitri Yocarini en investeringsfirma Avedon Capital Partners. Vrijdag 18 maart 2016 werd bekend gemaakt dat de franchiseondernemers met de transactie akkoord zijn gegaan.

Tussen het NIBC werden eerder al verschillende gesprekken gevoerd. Daaruit was al een overeenkomst voortgevloeid. Deze overeenkomst moest echter door de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) worden goedgekeurd. Er werden geen financiële details bekend gemaakt over de deal. De ACM heeft nu goedkeuring gegeven voor de overname.

Olympia uitzendbureau
Het uitzendbureau Olympia werd opgericht in 1969. Vanaf dat jaar is de uitzendorganisatie gegroeid naar negentig reguliere vestigingen in Nederland. Naast deze reguliere vestigingen zijn er ook vijftig zogenoemde ‘inhouse’ vestigingen gevestigd in Nederland. Deze inhouse vestigingen zijn uitzendbureaus die onder gebracht zijn bij grote bedrijven. De inhouse uitzendbureaus huren een klein deel van bijvoorbeeld een groot productiebedrijf om dicht bij de uitzendkrachten te werken zodat ze makkelijker bereikbaar zijn voor vragen van het bedrijf en van de uitzendmedewerkers. Het uitzendbureau Olympia geeft aan dat ze tot de top van de uitzendbureaus in Nederland behoren als men kijkt naar haar omzet.

Dimitri Yocarini
Franchiseondernemer Dimitri Yocarini is oorspronkelijk bij Olympia als intercedent begonnen ongeveer 15 jaar gelden. Hij werd de eigenaar van de de vestigingen in Amersfoort en Utrecht. Sinds 2010 heeft hij ook de filialen in Amsterdam.

Reactie van Technisch Werken
Het gaat goed met de uitzendbranche in Nederland. Dit betekend dat bedrijven weer strategische keuzes gaan maken. Sommige bedrijven willen investeren in uitzendbureaus omdat de ingezette groei in 2016 nog verder kan doorzetten. Uiteraard heeft de wetgeving zoals de Wet werk en zekerheid een grote invloed op de flexmarkt. Als deze wet gewijzigd wordt heeft dat gevolgen voor de uitzendbureaus op de arbeidsmarkt.  Voor uitzendbedrijven kunnen de wetswijzigingen verstrekkende gevolgen hebben.