Twijfel je over een technische BBL opleiding in 2019?

De technische branche is een branche die de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt in de media. Geen wonder dat meer mensen nadenken over een opleiding of beroep in de techniek. Er is veel werk en er staat een recordaantal vacatures open in deze sector. Dit aantal vacatures neemt alleen maar toe want er is een tekort aan ervaren vakkrachten. Door de vergrijzing vertrekken veel vakkrachten met pensioen en komen er nieuwe posities vrij. Bovendien neemt het aantal projecten toe vanwege bijvoorbeeld de energietransitie of de vraag naar nieuwbouwwoningen. Om deze redenen zijn bedrijven creatiever op zoek naar personeel.

In plaats van ervaren krachten zoeken bedrijven ook instromers met weinig kennis en ervaring in de bouw of techniek. Doormiddel van BBL trajecten worden onervaren krachten doormiddel van werken en leren ontwikkelt tot specialisten in de bouw en techniek. Een toenemend aantal technische bedrijven heeft zich laten certificeren tot erkend leerbedrijf. Het gevolg is dat er voor mensen die een BBL opleiding willen volgen steeds meer keuze is. Er is niet alleen keuze tussen erkende leerbedrijven ook is er keuze tussen verschillende soorten opleidingen die als BBL gevolgd kunnen worden.

De keuze kan er voor zorgen dat mensen niet alleen twijfelen om een BBL opleiding te volgen maar ook twijfelen welke BBL opleiding ze willen volgen. Gelukkig zijn er instanties die toekomstige BBL-ers graag ondersteunen op dit gebied. TechnischWerken.nl heeft hiervoor een samenwerkingsverband gesloten met Technicum. Wil je meer weten over een BBL opleiding in de techniek klik dan op de knop ‘BBL Technicum’ voor meer informatie.