TechnischWerken.nl groeit door in 2019

De website TechnischWerken.nl groeit in 2019 door op het gebied van inhoud, omvang en bezoekersaantallen. De afgelopen maanden is het aantal informatieve artikelen en nieuwsartikelen op de website gestegen naar ruim 6500. Deze artikelen zijn geplaatst in verschillende categorieën. Hierbij kun je denken aan artikelen over duurzaamheid, arbeidsrecht, opleidingen en techniek in het algemeen. Omdat de technische sector in Nederland de laatste tijd veel aandacht besteed aan opleiding en ontwikkeling van nieuwe vakkrachten wordt op TechnischWerken.nl vooral geschreven over BBL opleidingen en ontwikkelingen op dit gebied.

TechnischWerken.nl heeft een samenwerkingsverband met technisch uitzendbureau Technicum. Deze samenwerking zorgt voor een versterking van beide organisaties. TechnischWerken.nl kan bijvoorbeeld haar bezoekers nog beter van dienst zijn door het aanbieden van vacatures via de vacatureknop in het menu waardoor bezoekers in contact worden gebracht met het vacatureaanbod van Technicum. Ook is er een knop BBL Technicum toegevoegd aan de menubalk zodat websitebezoekers op TechnischWerken.nl niet alleen informatie kunnen aantreffen over BBL maar ook zich kunnen aanmelden voor een BBL-opleiding via Technicum.

De techniek in Nederland draait voor een groot deel om samenwerking. De overheid, opleidingsinstituten, uitzendbureaus en reguliere werkgevers werken voor een deel met elkaar samen ook al is er sprake van concurrentie. De concurrentie in de techniek draait de laatste tijd al lang niet meer om het binnenhalen van opdrachten. Het binnenhalen van personeel krijgt bij de meeste bedrijven namelijk grote aandacht. Er is een tekort aan technisch personeel in verschillende sectoren zoals de installatietechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Ook in de bouw is een tekort aan ervaren technisch personeel. Op TechnischWerken.nl kunnen bezoekers veel informatie vinden over de techniek en technische opleidingen. Zo wil deze website haar bezoekers op een informatieve wijze op de hoogte brengen van alle boeiende aspecten die de techniek kan bieden voor zowel leerlingen, werkzoekenden als werknemers.