Tweedehands elektrische auto’s zijn populair in 2021

Elektrische auto’s worden steeds populairder. In eerste instantie moesten veel mensen wensen aan de elektrische auto maar langzaam maar zeker worden elektrische voertuigen ingeburgerd. Dat zorgt er voor dat niet alleen meer nieuwe elektrische voertuigen worden aangeschaft maar ook meer tweedehands elektrische voertuigen. Zo werden in de eerste drie maanden van dit jaar meer dan 2.400 elektrische tweedehands auto’s aan particulieren verkocht door autobedrijven.

Verdubbeling in verkoop tweedehands elektrische auto’s

Dat aantal is twee keer zo hoog als in dezelfde periode in 2020 werden verkocht aan elektrische modellen. Met name de Renault ZOE, Nissan Leaf en BMW i3 waren populair aan het begin van 2021. Dat komt naar voren uit cijfers van brancheorganisatie BOVAG en databureau RDC. Deze cijfers werden vrijdag 9 april 2021 bekend gemaakt. naast duurzaamheid speelt ook subsidie een belangrijke rol in de aanschaf van een elektrische auto. Zo kunnen particulieren voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto nog wel subsidie ontvangen maar niet voor nieuwe elektrische voertuigen.

Subsidie voor tweedehands elektrische auto’s

Op dit moment is deze subsidie ongeveer 2.000 euro. Particulieren die een tweedehands elektrische auto aanschaffen kunnen de subsidie aanvragen. De overheid heeft 13,5 miljoen euro subsidie voor tweedehands elektrische auto’s voor 2021 beschikbaar gesteld. Hiervan is in de eerste drie maanden van 2021 ruim 3 miljoen euro aangevraagd door mensen die een tweedehands elektrische auto hebben aangeschaft. Dat betekent dat er voor de resterende maanden van 2021 voor ruim 5.200 elektrische tweedehands auto’s overheidssubsidie over is.