Technischwerken.nl wenst iedereen een goede Kerst 2019

De medewerkers van Technischwerken.nl wensen al haar bezoekers een gezegende Kerst toe. Het afgelopen jaar is voor veel bedrijven in de bouw en techniek behoorlijk uitdagend geweest. De werkgelegenheid is in deze sectoren in 2019 verder toegenomen. Dat terwijl de werkgelegenheid ook in 2018 al fors was toegenomen in de bouw en techniek. Toch waren er aan het einde van dit jaar een aantal ontwikkelingen die minder gunstig waren voor bouwbedrijven. De stikstofcrisis deed haar intrede en de richtlijnen omtrent PFAS in bouwgrond hebben voor een remmende factor gezorgd. Bouwbedrijven merken wel dat er voldoende vraag is naar nieuwbouwwoningen en utiliteit maar door de beklemmende wetgeving van de overheid is het niet altijd mogelijk om aan de vraag in de markt te voldoen.

Daarnaast proberen veel bedrijven WAB proof te worden aan het einde van 2019. Met WAB proof wordt bedoelt dat bedrijven voldoen aan de richtlijnen die voortvloeien uit de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Deze wet die ook wel wordt afgekort met WAB zal het komende jaar diepe sporen nalaten op de arbeidsmarkt. Steeds meer ondernemers komen er achter dat de WAB de arbeidsmarkt zeker niet in balans zal brengen. De WAB zal de flexibiliteit van ondernemingen ondermijnen. Daar zullen niet alleen ondernemers last van krijgen maar ook de flexkrachten zullen de negatieve gevolgen merken.

In 2020 zal de werkloosheid in Nederland toenemen. Het is niet leuk om bezorgdheid te uiten bij een Kerstgroet toch is het belangrijk dat we de ontwikkelingen goed in de gaten houden. Op Technischwerken.nl zullen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte brengen van alle belangrijke nieuwsontwikkelingen in de techniek en bouw. Kennis is belangrijk op de arbeidsmarkt en in de techniek. Door goed op de hoogte te blijven en de juiste beslissingen te nemen kan ook het komende jaar succesvol worden. We wensen iedereen een succesvol 2020 toe.