Technicum blijft actief en bereikbaar ondanks coronacrisis in 2020

Technicum merkt dat het coronavirus ook een effect heeft op de technische arbeidsmarkt. Met name grote bedrijven in de techniek maken keuzes om afdelingen tijdelijk of gedeeltelijk te sluiten. Ook zijn er bepaalde bedrijven die meer ziekteverzuim hebben. Gelukkig blijft Technicum voor haar opdrachtgevers en uitzendkrachten beschikbaar. Dat is goed nieuws want in deze spannende tijd is het belangrijk dat mensen en bedrijven contact met elkaar houden. Er kunnen vragen ontstaan of er kan behoefte zijn aan oplossingen op het gebied van de inzet van personeel.

Er wordt een ziektegolf verwacht in Nederland ten gevolge van het coronavirus. De overheid heeft het over groepsimmuniteit. Een bijzonder woord dat vooral omschreven wordt als het immuun maken van een deel van de bevolking door deze het virus met hun eigen lichaamskracht te laten verwerken en bestrijden. Als een grote groep mensen immuun is voor het virus kunnen ook de kwetsbaren onder de bevolking beter beschermd worden. Mensen die immuun zijn en niet ziek zijn vormen een minder groot risico in de overdracht van het virus. Dit klinkt ideaal maar voor het zover is moeten vele maanden verstrijken. Dat zijn maanden waarin honderdduizenden mensen ziek zullen worden. Ook in de bouw en techniek zullen duizenden mensen getroffen worden door het coronavirus.

Het is belangrijk dat bedrijven maar ook personeelsleden hierdoor niet in de knel raken. Om die reden houdt Technicum haar klanten zo goed mogelijk op de hoogte en is er ook regelmatig contact met het personeel van deze uitzendorganisatie. Mochten er problemen ontstaan dan kan gezamenlijk naar oplossingen worden gezocht. Zo blijft Nederland draaien ondanks de coronacrisis.