Tata Steel bouwt nieuwe staalhaspel in 2016

Tata Steel gaat investeren in de staalfabriek in IJmuiden. Het bedrijf gaat voor ruim 30 miljoen euro een nieuwe haspel laten bouwen. Deze haspel is een zwaardere uitvoeringen dat de haspels die al doot Tata Steel worden gebruikt. De haspels worden gebruikt voor het oprollen van dun gewalst staal. Door de bouw van de nieuwe staalhaspel wordt het mogelijk voor Tata Steel om in de toekomst dikker hogesterktestaal te gaan produceren.

Vanaf januari 2017 moet de nieuwe haspel door Tata Steel in gebruik worden genomen. De nieuwe haspel zal door het staalverwerkend bedrijf worden gebruikt voor de sector ‘Lifting & Excavating’. Daar worden producten gebouwd voor uit producenten van grote grondverzetvoertuigen. Ook mijnbouwvoertuigen en hijskranen worden van dit dikke stevige plaatstaal gebouwd.  Tata Steel produceert het staal voor bedrijven die deze machines bouwen en repareren.

De nieuwe haspel vormt een onderdeel van een nieuwe installatie. Deze maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma voor de Tata Steel locatie in IJmuiden. De investeringen worden gedaan door de top van het Indiase Tata Steel. Eerder werd al bekend gemaakt dat er een nieuwe opslaghal voor rollen staal zal worden gebouwd in Nederland. De bouw van de opslaghal vereist een investering van 18 miljoen euro van Tata Steel.