Stijgt de metaalproductie aan het einde van 2020

Door de grote hoeveelheid vacatures in de metaaltechniek zou je de conclusie kunnen trekken dat er een stijging is in de metaalproductie. Aan het einde van 2020 hebben steeds meer bedrijven in de metaalsector vacatures gedeeld op jobboards maar ook op social media en hun eigen websites. Hierdoor lijkt het aanbod aan vacatures aanzienlijk. Als men daarbij ook de vacatures van uitzendbureaus optelt ziet het aanbod aan vacatures in de metaal er helemaal gigantisch uit. Toch valt het in de praktijk helaas wel wat tegen in de metaaltechniek. Veel van de genoemde vacatures en de gepubliceerde vacatures zijn namelijk dubbel.

Dat werkt zo: een bedrijf zet een vacature voor een lasser open op de eigen website, daarna deelt dit bedrijf de vacature op social media en zet deze eventueel ook op jobboards. Daarnaast worden vaak uitzendbureaus en intermediairs ingeschakeld om dezelfde vacature te delen. Ook die organisaties delen de vacature voor dezelfde laspositie op sociale media, jobboards en andere vacaturekanalen. Zo kan 1 vacature in de metaaltechniek in de praktijk wel 20 keer op internet voorkomen. Alles wordt gedaan om de juiste kandidaat te vinden. Toch kan uiteindelijk maar 1 persoon de functie vervullen. Als er dus 20 mensen reageren is de kans niet heel groot dat je de functie bemachtigd tenzij je natuurlijk over een beter cv beschikt dan de overige kandidaten.

De arbeidsmarkt staat dus ook in de metaalproductie en metaaltechniek onder druk. De vraag naar ervaren krachten blijft echter groot. Er zijn echter weinig ervaren krachten beschikbaar die op zoek zijn naar een baan. Veel ervaren krachten hebben al werk. Mocht je toch nog op zoek zijn naar werk in de metaaltechniek dan kun je altijd kijken op ons vacatureoverzicht. In de menubalk van deze website tref je een knop aan met daarachter het actuele overzicht aan vacatures.