Startup gekocht door Philips in juni 2017

Philips is actief op de markt. Het bedrijf heeft gisteren al bekend gemaakt dat ze de Amerikaanse organisatie Spectranetics gaat overnemen. Vandaag werd bekend gemaakt dat Philips een Amerikaanse startup gaat overnemen. De Amerikaanse startup CardioProlific wordt door Philips overgenomen. CardioProlific is een bedrijf dat katheters ontwikkeld waarmee bloedproppen in de bloedvaten van mensen kunnen worden bestreden.

De Amerikaanse organisatie Spectranetics wordt door Philips overgenomen voor een bedrag van omgerekend 1,9 miljard euro. Dit bedrag is echter veel hoger dan het bedrag dat Philips waarschijnlijk betaald voor de veel kleinere CardioProlofic. Het is echter wel zo dat de sector waarin CardioProlofic actief is goed aansluit bij de organisatie Spectranetics. Beide bedrijven vormen een uitstekende aanvulling op het gebied van het huidige eigen productaanbod van Philips in de ontwikkeling van beeldgestuurde vaatchirurgie. Het is niet bekend gemaakt wat Philips gaat betalen voor CardioProlific. Het bedrijf heeft nog geen omzet.

Dit komt omdat het bedrijf voornamelijk bezig is met het ontwikkelen van nieuwe technologie en eigenlijk nog nauwelijks wat heeft verkocht op dit gebied. Philips kan de kennis van dit bedrijf echter goed gebruiken. De toekomstvisie en het beleid van Philips is gericht op de gezondheidszorg. Voor deze sector ontwikkelt en produceert Philips toonaangevende apparatuur.