Philips koopt Amerikaans technologiebedrijf in 2017

Philips gaat een Amerikaans bedrijf overnemen dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van apparatuur voor vaatchirurgie. Het bedrijf heeft de naam Spectranetics en wordt door Philips overgenomen voor een bedrag van omgerekend 1,9 miljard euro. Het bericht werd woensdag 28 juni 2017 door Philips bekend gemaakt. Philips is een bedrijf dat zich steeds meer gaat richten op de ontwikkeling en productie van gezondheidstechnologie. De overname past daardoor goed binnen de visie en missie van het bedrijf.

Financiering
Philips financiert de overname met bestaande middelen en nieuwe schulden. De financiële mogelijkheden van Philips zijn aanzienlijk toegenomen vanwege de afname van het belang van Philips in verlichtingsbedrijf Philips Lighting. Deze week heeft Philips de verwachting om een belang van meer dan 80 procent in Lumileds te verkopen aan een groep investeerders.

Spectranetics
Door de overname van Spectranetics haalt Philips nieuwe technologie in haar bedrijf die passend is bij haar eigen producten. De technologie wordt gebruikt voor het uitvoeren van operaties waarbij beeldvormende apparatuur wordt toegepast.