Startup Byton ontwikkeld slimme auto met 1,25 breed touchscreen in 2018

Byton is een Chinese startup Byton die voor een deel wordt geleid en aangestuurd door voormalige medewerkers van BMW en Nissan. De startup werkt momenteel aan een innovatieve auto. Deze slimme auto moet onder andere uitgerust worden met technologie die het zelfrijden van een auto mogelijk maakt. Verder zal deze innovatieve auto worden uitgerust met een touchscreen van 1,25 meter breed. Dit touchscreen is vrijwel de gehele breedte van het dasboard van de auto. Ook op het stuur van de auto is een touchscreen verwerkt. Daar wordt onder andere een navigatie-app op getoond.

Daarnaast heeft de auto van de startup geen achteruitkijkspiegel en geen zijspiegels. In plaats van spiegels werkt deze auto met twee camera’s die aan de zijkanten van de auto zijn bevestigd en een camera aan de achterkant van het voertuig. De beelden van deze camera’s zullen op het grote dashboard worden getoond.

Deze gegevens over deze revolutionaire auto werden zondag 7 januari 2018 bekend gemaakt tijdens de persconferentie op de technologiebeurs CES die gehouden wordt in Las Vegas. Het was de eerste persconferentie van de startup. Het bedrijf heeft de ambitie om het nieuwe auto-ontwerp in 2019 te produceren. De prijsindicatie die door Byton werd opgegeven voor haar automodel starten vanaf 45.000 dollar. Dit is omgerekend 37.400 euro. De auto van Byton heeft nog geen officiële naam en wordt nu nog de Byton Concept genoemd.