Starters zeer actief op woningmarkt in coronacrisis in 2020

Het aantal huizenkopers onder de 35 jaar blijkt toe te nemen tijdens de coronapandemie in 2020. Dat beeld komt naar voren uit cijfers die De Hypotheker donderdag 11 juni 2020 heeft bekend gemaakt over de ontwikkelingen op de huizenmarkt in de afgelopen drie maanden. Het aantal starters op de woningmarkt zou in de periode van maart tot en met mei zijn toegenomen met ongeveer 40 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Er worden door De Hypotheker bij de berichtgeving geen absolute getallen genoemd. toch gaat het om duizenden nieuwe jonge kopers op de woningmarkt aldus de hypotheekbemiddelaar. Gemiddeld zou ongeveer dertig procent van de aanvragen voor een hypotheek afkomstig zijn van een huizenkoper die jonger is dan 35 jaar. De Hypotheker heeft een goed beeld van de ontwikkelingen op de huizenmarkt omdat deze hypotheekbemiddelaar ongeveer 12 procent van de totale markt in handen heeft.

Volgens De Hypotheker is de maand maart altijd een maand waarin een piek in de verkopen zichtbaar is. Toch is de ontwikkeling in 2020 volgens deze organisatie echt uitzonderlijk. “Er is sprake van een hausse aan hypotheekaanvragen waardoor de stijging dit jaar fors hoger is in vergelijking met eerdere periodes.”