Solarautoproducent gered door crowdfundingcampagne in 2020

Het Duitse start-up Sono Motors is een startup die gericht is op de ontwikkeling en productie van zogenaamde solarauto’s. Dat zijn elektrische auto’s die voorzien zijn van zonnepanelen waardoor deze auto’s in staat zijn om zelf elektrische energie op te wekken. Solarauto’s zijn de afgelopen jaren vooral in het nieuws geweest vanwege de zogenaamde solarrace. Dat is een race waaraan verschillende solarauto’s deelnemen. Deze wedstrijd met solarauto’s is er op gericht om het rijden met elektrische auto’s met zonnepanelen te promoten. Er zijn echter nog geen solarauto’s op de officiële autowegen aan het rijden. Sono Motors wil dit gaan realiseren maar daarvoor is veel geld nodig.

Afgelopen maand werd duidelijk dat Sono Motors niet in staat is om zichzelf financieel staande te houden. Daarom heeft het bedrijf besloten om een crowdfundingcampagne in te zetten. Met deze actie zou het bedrijf voldoende geld moeten ophalen om de activiteiten voort te zetten. Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat Sono Motors het in december gestelde doel van 50 miljoen euro had binnen gehaald. Gisteren werd het nieuws hierover bekend gemaakt door het mediablad Automotive News Europe.

Door het geld kan Sono Motors doorgaan met de ontwikkeling van de Sion. Dit is een volledig elektrisch automodel die voorzien is van zonnepanelen. Daardoor kan de auto tijdens het rijden door de zon worden opgeladen. Toch moet de productiedatum van het eerste exemplaar van deze auto worden verschoven naar 2021. De Sion zal worden geproduceerd in de voormalige Saab-fabriek in het Zweedse Trollhättan. De zonnepanelen zorgen er voor dat het elektrische voertuig 34 kilometer extra rijbereik krijgt. In totaal heeft de Sion een actieradius van 255 kilometer.