SBM Offshore verwacht omzetstijging in 2018

SBM Offshore is een maritiem oliedienstverlener die onder ander actief is in de olie- en gassector. Het bedrijf geeft naar eigen zeggen aan dat de marktomstandigheden in de offshore olie- en gassector aan het herstellen zijn. Vanwege dit herstel zal de omzet van het bedrijf in 2018 waarschijnlijk stijgen ten opzichte van 2017.

Cijfers SBM
SBM bracht cijfers uit over de periode 2018. Voor dit jaar rekent SBM op een omzet van 1,9 miljard dollar. Dit is omgerekend meer dan 1,5 miljard euro. Dat is behoorlijk wat meer dan 2017 toen het bedrijf een omzet van bijna 1,7 miljard dollar wist te behalen. Het jaar 2017 wist het bedrijf minder te presteren dan in 2016. Ten opzichte van 2016 lag de omzet in 2017 ongeveer 17 procent lager. In 2018 zal de omzet echter verder stijgen verwacht het bedrijf. Dat is een positieve tendens.

Turnkey
SBM heeft ook de een onderdeel met de naam Turnkey. De benaming turnkey is bekend van onder andere bouwprojecten en wordt dus ook in de offshore gebruikt. Met turnkey bedoelt men dat een gebouw of bouwwerk direct gebruikt kan worden door de afnemer. Dat legt een grote verantwoordelijkheid neer bij de bouwer of projectleider van het turnkeyproject.
Het onderdeel Turnkey van SBM is de divisie die producten aan klanten levert die direct gereed zijn voor gebruik. Juist op de divisie Turnkey werd minder omzet behaald door SBM. Toch hoopt het bedrijf in 2018 meer te kunnen profiteren van contracten die in 2017 zijn toegekend. Eind 2017 kwam de orderportefeuille van SBM uit op ongeveer 16,8 miljard dollar dat is iets lager vergeleken met een jaar eerder.