Prijzen elektrische auto’s uit de Volkswagen Group duiken onder grens van 25.000 euro in 2019

Elektrisch rijden moet goedkoper worden. Dat begint al met de aanschaf van een elektrische auto. Als een elektrische auto te veel geld kost zullen veel particulieren en bedrijven in eerste instantie voor een ander type voortuig kiezen. Volkswagen Group in Nederland heeft echter nieuwe elektrische stadsauto’s op de markt gelanceerd. Deze elektrische stadswagens hebben een aanschafprijs die start bij 23.290 euro.

Voor dat bedrag kan iemand een Skoda Citigo-e iV kopen. Deze elektrische auto heeft actieradius van 260 kilometer. Een dergelijke acctieradiues was tot voor kort alleen haalbaar als iemand bereid was om het dubbele te betalen voor een auto. De Seat Mii electric is 110 euro duurder. Daarnaast is er ook nog de Volkswagen e-Up die 185 euro meer kost. Deze elektrische auto heeft echter een actieradius van 250 kilometer.

De drie verschillende merken hebben echter een technisch identieke auto. Ze hebben alle drie een accupakket van 38 kWh in de bodem. Deze kan met een 40 kWh-lader binnen een uur weer tot 80 procent bijgeladen worden. Als iemand gebruik maakt van een 7,2 kW-lader heb je ruim vier uur nodig om de auto op te laten. De elektromotor van de auto’s levert 61 kW (83 pk).