Volkswagen start in 2019 met autodelen van elektrische auto

Autodelen is een steeds populairder begrip aan het worden in de vervoersmiddelen en transportsector. In feite betekent autodelen letterlijk het delen van een automobiel met meerdere gebruikers. Als men in een druk verkeergebied met meerdere personen gebruik kan maken van één auto wordt het aantal vervoersmiddelen in dat gebied beperkt. Dat is een belangrijke gedachte achter het autodelen. In Amerika is Uber actief bezig met autodelen en het delen van andere voertuigen waaronder elektrische steps.

Volkswagen is van plan om in 2019 te beginnen met autodelen. Daarvoor wil de autoproducent in Berlijn een vloot aan elektrische auto’s beschikbaar gaan stellen. Dit project start in de zomer van 2019. Dan wil Volkswagen in Berlijn in totaal 1500 elektrische e-Golf deelauto’s beschikbaar stellen en nog eens vijfhonderd exemplaren van de eveneens elektrische e-Up. Dat zorgt er voor dat autodeelvloot van Volkswagen de grootste in Berlijn is geworden.

Als dit project succesvol wordt zullen er ook elektrische deelauto’s in andere Duitse steden worden aangeboden. Volkswagen heeft ook bekend gemaakt dat ze de ambitie heeft om in de toekomst in verschillende Europese landen elektrische deelauto’s ter beschikking te stellen. Volkswagen is op dit punt niet een trendsetter. Daimler die ook bekend is als het moederbedrijf van Mercedes-Benz heeft ook al bekend gemaakt dat ze deelauto’s wil gaan inzetten evenals de BMW Group.