Philips neemt medisch technologiebedrijf EPD Solutions over in 2018

Zorgtechnologieconcern Philips gaar het bedrijf EPD Solutions overnemen. Het bedrijf EPD Solutions is een technologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van apparatuur die wordt gebruikt voor het in kaart brengen van hartritmestoornissen.

EPD Solutions
De technologie van EPD Solutions trekt de interesse van Philips. Met deze technologie kan een 3D-beeld worden gemaakt van het hart- en bloedvatenstelsel van patiënten. Door deze beeldvorming kunnen artsen betere diagnoses te stellen met betrekking tot eventuele afwijkingen en ziektes. Dat zorgt er voor dat artsen ook doelgerichter kunnen kiezen voor een bepaalde behandeling of medicatie.

Markt
Philips geeft aan dat er vanuit de medische wereld steeds meer interesse ontstaat voor medische apparatuur die gebruikt kan worden voor het maken van een diagnose bij hartritmestoornissen. De markt hiervoor zou volgens het technologieconcern al meer dan 2 miljard euro waard zijn.

Overnamesom
In eerste instantie gaat Philips 250 miljoen euro in contanten betalen voor EPD Solutions. Op latere momenten zal Philips een aantal mijlpaalbetalingen doen. Door de overname krijgt Philips meer kennis en technologie in handen waarmee het concern haar eigen activiteiten op het gebied van medische beeldvorming kan versterken. In juli zou de acquisitie van EPD Solutions moeten worden afgerond.