Technologiebedrijf Philips voert productie in India vanaf 2016

In de komende drie jaar gaat technologiebedrijf Philips haar productie aanzienlijk opvoeren India. De producten die worden geproduceerd worden verkocht aan de binnenlandse markt van India. Philips verkoopt in 2016 nog ongeveer vijftig procent van haar producten in India. De doelstelling van Philips is om dit te verhogen naar vijfenzeventig procent.

India
De regering van India wil Philips graag bij deze ambitieuze doelstelling ondersteunen. De overheid van India wil namelijk de productie in eigen land stimuleren.  Philips liet doormiddel van een woordvoerder weten dat de productieverhoging in India niet ten koste zal gaan van de productie in de Philipsfabrieken in andere landen in de wereld. Er werd door de woordvoerder geen informatie verstrekt over de financiële aspecten die gepaard gaan met deze investering.

Preethi
In India produceert en verkoopt Philips producten onder de naam Preethi. Hierbij kan men denken aan verzorgingsproducten zoals haarföhns en keukenapparatuur. Het merk Preethi is lokaal zeer bekend. In 2011 heeft Philips dat bedrijf en daarmee het merk overgenomen. Preethi levert zeer sterker mixers die onder andere gebruikt worden voor het mengen van curry’s. Preethi produceert niet alleen apparaten voor huishoudens, het merk maakt ook producten voor de zorgsector in India. De tak van het bedrijf dat producten produceert voor de zorgsector valt echter buiten de productieverhoging die Philips wil doorvoeren voor Preethi.

Reactie van Technisch Werken
Philips maakt belangrijke keuzes waarmee het bedrijf haar marktbewerking voor de komende jaren wil uitstippelen.  India is een toonaangevend land op het gebied van technologie. Het is mooi dat een Nederlands bedrijf als Philips ook een rol in dat land vervult op technologisch gebied.