Philips gaat weer aandelen van voormalig dochterbedrijf Lighting verkopen in 2017

Elektronicaconcern Philips gaat weer aandelen verkopen van haar voormalige verlichtingsdochter Philips Lighting.  In totaal zou Philips 17,1 miljoen aandelen van de hand doen. Dit is ongeveer 12 procent van de aandelen van Lighting. De aandelen zullen worden verkocht aan institutionele beleggers. Er zal maximaal een kwart van de aandelen naar Philips Lighting zelf gaan. Deze aandelen zullen dan echter worden ingetrokken.

Philips heeft nog niet duidelijk aangegeven wat de prijs zal zijn van de aandelen. Ook is niet bekend gemaakt wat het exacte aantal aandelen is dat verkocht zal worden door het bedrijf. Dit zal later worden bepaald en wordt dan in een persbericht bekend gemaakt. Op vrijdag 1 december zal de transitie van de aandelen worden afgerond. De verkoop van de aandelen zal worden begeleid door de volgende banken: Goldman Sachs, Merrill Lynch, Rabobank (in samenwerking met Kepler Cheuvreux) en UBS. Verder zal de zakenbank Rothschild optreden als financieel adviseur voor Philips met betrekking tot de transactie van de aandelen.

Op dit moment heeft Philips 58,6 miljoen aandelen in bezit van Lighting. Dit is ongeveer 41 procent van het totale aantal aandelen. Na de transitie zal Philips ongeveer 29 procent van de aandelen in bezit hebben. Philips had haar dochteronderneming in mei 2016 naar de beurs gebracht. De komende jaren wil Philips de overige aandelen verkopen zodat het bedrijf helemaal geen aandelen meer in bezit heeft van Lighting.