Philips Lighting draaide matig vierde kwartaal in 2017

Philips Lighting is een bedrijf dat zich bezig houdt met innovaties op het gebied van verlichting. Het bedrijf ontwikkeld en produceert onder andere LED verlichting en andere soorten verlichting die passen bij duurzame economie. De concurrentie in de verlichtingssector is echter stevig.

Dat zorgt er voor dat het moeilijk is om een hoge omzet te behalen. In het laatste kwartaal van 2017 heeft het bedrijf minder omzet behaald dan een jaar eerder. Toch wist het bedrijf buiten de wisselkoerseffecten voor de twee periode op rij een toename te realiseren. Opnieuw was Philips Lighting er in geslaagd om de dalende verkoop van traditionele lampen te compenseren. Deze compensatie vond plaats door een groei in de verkoop van led-verlichting.

De totale opbrengsten van Philips Lighting daalden in het vierde kwartaal met meer dan 2 procent en kwamen uit op 1,9 miljard euro. Op vergelijkbar4e basis namen de opbrengsten juist met 3 procent toe. Philips Lighting werd bovendien meer winstgevend. Zo werd de ebita oftewel het bedrijfsresultaat beter. Deze ebitda steeg met 10 procent naar 207 miljoen euro.